Bitcoin Fractal Sees Prijs Crashing tot $20K als Price Hits Record High

Bitcoin-stieren kunnen een schok krijgen, want een oude fractal voorspelt een prijscrash tot 20.000 dollar.

De fractal is voor het eerst gezien door Jacob Canfield, een onafhankelijke marktanalist, en benadrukt de neiging van Bitcoin om te vallen in de richting van zijn 21 weken durende exponentiële voortschrijdende gemiddelde of jaarlijkse steun na het bereiken van zijn all-time high. In de sessie 2013-2014 bijvoorbeeld, trok de cryptografie zich met 36 procent terug nadat het met meer dan 600 procent was gestegen tot de toenmalige recordhoogte van ongeveer 1.165 dollar.

Bitcoin-fractal van 2013-2014.

Desalniettemin vond Bitcoin concrete steun in de buurt van de 21-EMA-golf, waarna het zijn opwaartse trend voortzette om nieuwe hoogtepunten te registreren.

Meneer Canfield vreesde dat handelaren de oude fractal zouden gebruiken als hun keu om de Bitcoin te korten, met name als de rally oververhit raakt. Hij verklaarde dat bij bijna $30.000, de cryptocurrency „op de perfecte 1.618-extensie is“ (verwijzend naar de Fibonacci retracement grafiek tussen $3.149-laag en $19.792-hoog).

„Zoals het nu is, zit de wekelijkse 21EMA rond de $18.000 (maar is dynamisch als het omhoog gaat),“ merkte hij op. „Een daling van 36 procent van 30.000 dollar, wat toevallig de perfecte 1.618-verlenging is, zou ons precies bij 20.000 dollar terugbrengen.“

Bitcoin-handelsopstelling, zoals gepresenteerd door Jacob Canfield.

Toen en nu

De heer Canfield verklaarde dat de Bitcoin-correctie tot 50 procent zou kunnen oplopen en zich dus zou kunnen richten op niveaus in de lagere regio van 15.000 dollar.

De analist wees op een vlaag van pessimistische scenario’s die een prijscrash zouden kunnen veroorzaken, variërend van een beurscrash als in maart 2020 tot een aanzienlijke FUD tegen stablecoin Tether (sceptici beschuldigen de dollargepinde penning van het kunstmatig opblazen van de Bitcoin-prijzen).

Maar de macro fundamentals vertellen een helderder verhaal. Bitcoin’s aanloop naar bijna $30.000 van zo laag als $3.858 dit jaar is verschenen tegen een dramatische stijging van de overheids- en federale uitgaven om hun economieën te beschermen tegen een recessie veroorzaakt door de coronaviruspandemie. De Verenigde Staten alleen al heeft meer dan 3 biljoen dollar aan stimulans verzonden.

De opbrengst van langlopende schatkistcertificaten is onder het verwachte inflatiepercentage uitgegleden. Niet alleen was de rente op de schuld gedaald, maar ook de Amerikaanse dollar die nodig was om de schuld te kopen. Hierdoor zijn institutionele beleggers in feite overgegaan op riskantere activa, wat ook ten goede komt aan Bitcoin.

Het rendement op de Amerikaanse 10-jarige schatkistpapier.

Volgens de gegevens van Bitcoin Treasuries hebben bedrijven nu ongeveer 5,48 procent van de totale BTC-marktkapitalisatie in handen, die nu bijna 539 miljard dollar bedraagt. Het op de Nasdaq-website genoteerde softwarebedrijf MicroStrategy staat bovenaan de ranglijst van de maximale Bitcoin-reserves – ongeveer 70.470 BTC met een waarde van $2,04 miljard bij de huidige waardering. Ze kochten ze oorspronkelijk voor $1,12 miljard.

Onder de ETF-achtige bedrijven heeft het in New York gevestigde Grayscale Investments 572.644 BTC met een waarde van $16,17 miljard.

Bitcoin Voorspellingen

David Grider, de leidende digitale strateeg bij Fundstrat, verklaarde woensdag dat gunstige langetermijnfundamentals beleggers ertoe zouden aanzetten om Bitcoin te kopen bij elke poging om het te corrigeren. Hij voegde eraan toe dat de prijs ervan in de komende 6-12 maanden $40.000 zou kunnen bereiken.

„We zouden deze gebeurtenissen [correcties] niet zien als lange termijn negatieven voor Bitcoin, maar als dergelijke gebeurtenissen zich ontvouwen, kunnen ze een negatieve invloed hebben op het bredere marktsentiment en de prijzen,“ voegde de heer Grider er desondanks aan toe.