Bitcoin walvissen blijven kopen als BTC Drops, Analyse toont

De prijs van Bitcoin daalde maandag meer dan 23 procent na een run naar een nieuw record.

Walvisadressen zijn door de dip heen bitcoin blijven verzamelen.

Nieuwe marktgegevens tonen aan dat walvisadressen momenteel bitcoin verzamelen tijdens de plotselinge correctie van de munt tot iets meer dan 30.000 dollar.

De Bitcoin-prijzen daalden maandag meer dan 23% na de stijging van BTC tot een recordhoogte van bijna $42.000 in het weekend. Echter, walvisadressen hebben accumulatiegedrag vertoond, wat erop wijst dat grote investeerders de huidige dip kopen.

Volgens gegevens van de onafhankelijke crypto-onderzoeker Elias Simos zijn de portemonnees met meer dan 1.000 BTC-adressen blijven groeien ondanks de plotselinge daling van de taxatie. Simos concludeerde dat de walvissen de bitcoin „opslokken“ tijdens een paniekverkoop door retailbeleggers.

Uit marktgegevens blijkt dat de walvisadressen sinds 2 december 2020 met 4% zijn gestegen, terwijl de kleinere adressen (minder dan 0,01 BTC) met meer dan 6% zijn gedaald.

Simos tweette eerder dat de marktfundamentals van de bitcoin er bullish uitzagen, met een actief BTC-adres dat voor het eerst sinds begin 2017 een recordhoogte bereikt.

Zoals gemeld, heeft crypto-analist Lark Davis onlangs gewaarschuwd dat bitcoin-investeerders moeten voorkomen dat ze „walvisvoer“ worden tijdens de dip, zoals hij zegt grote investeerders schudden de markt terwijl ze het kortstondig maken om winst te maken.

Zodra de prijs van bitcoin daalt, voegde hij eraan toe, kopen de walvissen munten die door retailbeleggers met korting worden verkocht en blijven ze BTC verzamelen.