Market Wrap: Vastgezet bij $11.5K, Bitcoin overtreft 25K Gesloten in DeFi

De spotbitcoinmarkt was vrij saai donderdag. Dat betekent niet dat het niet beweegt: Houders van de cryptocurrency ploegen het steeds meer in gedecentraliseerde financiën.

  • Bitcoin (BTC) die rond $11.543 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET) handelt. 0,50% uitglijden in de afgelopen 24 uur.
  • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $11.274-$11.661
  • BTC ligt iets boven zijn 10-dagen en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, een bullish to sidewaysignaal voor markttechnici.

Er is weinig veranderd in de afgelopen dag voor de prijs van de bitcoin. De hoogste activa in de crypto-markt is terug op $11.500 grondgebied, waar het woensdag was, na kort het dieptepunt te hebben bereikt tot $11.274 op vlekbeurzen zoals Coinbase.

Echter, de toestand van de optiemarkt blijft suggereren dat handelaren een bumpier bitcoin-rit op de langere termijn verwachten, volgens Chris Thomas, hoofd van de digitale activa voor Swissquote Bank. „Impliciete volatiliteit is hoger geworden, maar slechts lichtelijk. Dit toont aan dat traders nog steeds anticiperen op een andere grote beweging, waardoor ze de voorkeur geven aan lange volatiliteitstrategieën“.

John Willock, CEO van digital asset liquidity provider Tritum, verwacht dat bitcoin veel hoger zal bewegen voordat het jaar voorbij is, maar het zal geen gestage opwaartse trend zijn. „Er zijn nogal wat psychologische barrières om te breken langs de weg, vooral als we eenmaal bij 15.000 dollar zijn, zei Willock. „Als ons huidige tempo aanhoudt, kan ik dit jaar zeker $16.000 zien,“ voegde hij eraan toe.

Swissquote’s Thomas zei ook dat de optiemarkt momenteel minder institutionele interesse en meer individuele handelaren ziet. Hij nam nota van retail-vriendelijke platform Deribit’s toename van Bitcoin Trader opties open rente (uitstaande contracten) ten opzichte van meer institutionele gerichte CME’s relatieve stagnatie.

Deribit is een upstart crypto-only derivaten platform, terwijl CME een trading stalwart is die gebruikt wordt door de grootste financiële spelers voor alle soorten van grondstoffen weddenschappen. „Dit toont aan dat institutionele spelers aan de kant staan en waarschijnlijk de voorkeur geven aan een zomervakantie,“ zei Thomas.

Bitcoiners ploegen BTC in DeFI…

De tweede-grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, ether (ETH), was omhoog Donderdag handel drijvend rond $394 en beklimmend 1.3% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET).

De hoeveelheid bitcoin die in gedecentraliseerde financià „n, of DeFi wordt gesloten, overtrof 25.000 BTC Maandag, en is momenteel bij 27.027, volgens gegevensaggregator DeFi Pulse.

De topplaats voor het parkeren van BTC in DeFI: Wrapped bitcoin, of wBTC, waarmee beleggers gebruik kunnen maken van ’s werelds oudste cryptocurrency op het Ethereum-netwerk. Meer dan 21.000 BTC is opgesloten in wBTC, veruit het grootste DeFi-gebruik.

Mark Hornsby, chief technical officer voor crypto custodian Trustology, vertelde CoinDesk dat de rol van de bitcoin in DeFi wel eens bullish zou kunnen zijn, omdat investeerders zich comfortabel voelen over zijn rol als dominante cryptocurrency – en er meer van opsluiten in het Ethereum-netwerk.

„Door zijn dominantie is de bitcoin blockchain een aantrekkelijk voorstel voor DeFi,“ zei Hornsby. „Het uitlenen en lenen van deze ‚gewikkelde‘ instrumenten zou de onderliggende waarde en dus het prijspunt van de bitcoin kunnen versterken,“ voegde hij eraan toe.

Andere markten

De digitale middelen op de CoinDesk 20 zijn donderdag gemengd. Opmerkelijke winnaars vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET):

kettingslink (LINK) + 19,1%.
tron (TRON) + 12,8%
lisk (LSK) + 11,8%

Opmerkelijke verliezers vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET):

stellaire (XLM) – 1%
Streepje (DASH) – 0,89%.
zcash (ZEC) – 0,82%.

Aandelen:

In Azië sloot de Nikkei 225 in de groene 1,7% omdat een herstel van de wereldwijde productieaantallen de aandelen in Tokio een impuls gaf.
In Europa eindigde de FTSE 100 in de rode 0,88%, gesleept door verliezen in bank- en grondstoffenvoorraden.
In de Verenigde Staten daalde de S&P 500 met 0,20% als gevolg van een nieuwe economische stimulans van de overheid die in het ongewisse blijft.

Grondstoffen:

Olie is gedaald met 0,54%. Prijs per vat West-Texas Intermediate ruwe olie: 43,21 dollar.
Goud was in de groene 1,8% en op $1.951 vanaf de perstijd.

Treasurys:

Amerikaanse schatkistcertificaten werden donderdag gemengd. De rendementen, die zich in de tegenovergestelde richting bewegen als prijs, waren het meest gedaald op de twee jaar, in de rode 5,6%.